LänklådanHär listar vi sidor och material som kan ge inspiration och stöd när du ska undervisa i "Sexualitet, samtycke och relationer" i skolanRFSU- Stödmaterial i alla former för lärare. Filmer, färdiga lektionsupplägg, 


RFSU - Sex i skolan

Stödmaterial broschyr med förslag på innehåll i underviningen, ämne för ämne på såväl högstadiet som gymnasiet.Backa - Initiativet för en skola fri från sexuella kränkningar

Verktygslåda, inspiration och massa material


Skolverket

Skolverket erbjuder en webbbaserad kurs (på ca 20h) om hur lärare kan arbeta med frågor om sexualitet, jämställdhet, relationer, kön och normer i de högstadie- och gymnasiegemensamma.

- Gymnasiet

- Högstadiet


UR play  "Diskutera sex och relationer"

Korta diskussionsfilmer för ämnesområdet sexualitet, samtycke och relationer i gymnasieskolan.


Machofabriken

Machofabriken erhåller metodmaterial för praktiskt arbete för jämställdhet och mot våld tillsammans med unga. Fokus ligger på normer för manlighet och hur de påverkar oss alla. 


Frivilligt sex, Brottsoffermyndigheten

Vill du hålla lektioner kring sexualbrott, normer och frivillighet? Använd "Av fri vilja" – Brottsoffermyndighetens utbildning och lärarhandledning om Sveriges sexualbrottslagstiftning. Utbildningen innehåller färdiga övningar med koppling till ämnesplaner och kursplaner som du kan använda.


"Öppna Skolan!" från MUCF- Myndighten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stödmaterial till dig som arbetar inom skolan på högstadiet eller gymnasiet med fokus på normer som rör sexualitet, könsidentitet och könsuttryck.